Κοινοποίηση σε:
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Rate this post
Θερμοπρόσοψη τιμή τετραγωνικού

Θερμοπρόσοψη τιμή τετραγωνικού

Η θερμοπροσοψία, γνωστή και ως θερμομόνωση, αποτελεί ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέτρα για τη μείωση των ενεργειακών απωλειών σε κτίρια. Με την αύξηση του κόστους της ενέργειας και την ανησυχία για το περιβάλλον, η θερμοπροσοψία έχει αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Ας ρίξουμε μια ματιά στα οφέλη της θερμοπροσοψίας και στις τρέχουσες τιμές ανά τετραγωνικό μέτρο.

 

 

 

 

Τι είναι η θερμοπροσοψία;

Η θερμοπροσοψία αναφέρεται στην προσθήκη μόνωσης στην εξωτερική επιφάνεια ενός κτιρίου, συνήθως με τη χρήση μονωτικών υλικών όπως πολυστυρένιο, πολυουρεθάνη ή πολυστερίνη. Ο σκοπός της είναι να μειώσει τις ενεργειακές απώλειες και να βελτιώσει την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου, διατηρώντας τη θερμοκρασία στο εσωτερικό σε σταθερά επίπεδα.

Οι Οφέλη της Θερμοπροσοψίας

  1. Εξοικονόμηση Ενέργειας: Μειώνει την ανάγκη για θέρμανση το χειμώνα και για κλιματισμό το καλοκαίρι, εξοικονομώντας ενέργεια και χρήματα.

  2. Αύξηση Αντοχής: Προστατεύει τη δομή του κτιρίου από τις καιρικές συνθήκες και τη φθορά, αυξάνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής του.

  3. Βελτίωση Ακουστικής Απόδοσης: Μειώνει τον θόρυβο που εισέρχεται στο εσωτερικό του κτιρίου, προσφέροντας έναν ήσυχο και ήρεμο χώρο.

  4. Αύξηση Αξίας Ακινήτου: Η θερμοπροσοψία μπορεί να αυξήσει την αξία του ακινήτου, καθώς βελτιώνει την ενεργειακή του απόδοση και τη γενική εμφάνισή του.

Τιμή Τετραγωνικού Μέτρου

Οι τιμές για τη θερμοπροσοψία μπορεί να ποικίλουν ανάλογα με διάφορους παράγοντες, όπως η περιοχή, ο τύπος του κτιρίου και το είδος του μονωτικού υλικού που χρησιμοποιείται. Συνήθως, οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 20 και 50 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, ανάλογα με την ποιότητα και την επίπεδη εγκατάσταση του υλικού.

Παρακάτω παρουσιάζονται κάποια στοιχεία για τις τρέχουσες τιμές ανά τετραγωνικό μέτρο σε διάφορες περιοχές:

  • Αθήνα: Μεταξύ 25 και 45 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.
  • Θεσσαλονίκη: Μεταξύ 20 και 40 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.
  • Κρήτη: Μεταξύ 30 και 50 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Συμπέρασμα

Η θερμοπροσοψία αποτελεί μια επενδυτική και βιώσιμη λύση για τη μείωση των ενεργειακών απωλειών σε κτίρια και τη βελτίωση της ενεργειακής τους απόδοσης. Με τις τρέχουσες τιμές να κυμαίνονται σε λογικά επίπεδα, η θερμοπροσοψία αποτελεί μια προσιτή επιλογή για όσους επιθυμούν να επενδύσουν στην ενεργειακή απόδοση και την άνεση τους στον χώρο διαμονής τους.

ΘΕΛΕΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΡΜΟΠΡΟΣΟΨΗ? ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!

ΘΕΛΕΤΕ ΦΘΗΝΗ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ? ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!

ΘΕΛΕΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΒΑΨΙΜΟ ΣΠΙΤΙΟΥ? ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!

ΘΕΛΕΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΩΣΗ ΤΑΡΑΤΣΑΣ? ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!

ΘΕΛΕΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ? ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!

Δείτε τους ορισμούς των κοινών όρων ανακαίνισης

Δείτε τους ορισμούς των κοινών όρων ανακαίνισης

Δείτε τους ορισμούς των κοινών όρων ανακαίνισηςΚανείς δεν γεννιέται γνωρίζοντας τι σημαίνει HVAC. Και ενώ μπορεί να είστε απόλυτα χαρούμενοι να πληρώνετε άλλους ανθρώπους για να έχουν αυτή τη γνώση για εσάς, είναι πολύ πιο εύκολο να συνεργαστείτε με εργολάβους όταν...

ΘΕΛΕΤΕ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΕΣ? ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!

ΘΕΛΕΤΕ ΦΘΗΝΗ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ? ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!

ΘΕΛΕΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΒΑΨΙΜΟ ΣΠΙΤΙΟΥ? ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!

Κοινοποίηση σε:
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Call Now Button