Κοινοποίηση σε:
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Rate this post

Ο ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΚΟΥΖΙΝΑ 

αναδιαμόρφωση κουζίνας

Οι περισσότεροι από εμάς επιθυμούν την ημέρα που θα μπορέσουμε επιτέλους να προσαρμόσουμε τους χώρους μαγειρέματος. Ωστόσο, όταν φτάσει τελικά εκείνη η ημέρα, κάτι τέτοιο μπορεί να αισθανθεί σαν ηρακλείου έργο. Υπάρχουν τόσα πολλά άγνωστα: Πώς ξεκινάτε κάτι τέτοιο; Ποιες βελτιώσεις θα προσελκύσουν τους αγοραστές;

Εάν ρωτάτε στον εαυτό σας παρόμοιες ερωτήσεις, αυτή η ανάρτηση είναι για εσάς. Έχουμε καταρτίσει τα απαραίτητα και τα απαραίτητα για μια επιτυχημένη αναδιαμόρφωση κουζίνας. Σκεφτείτε αυτό το περίγραμμά σας κατά τον προγραμματισμό του έργου σας και κρατήστε το σε ετοιμότητα μόλις ολοκληρωθούν οι ανακαινίσεις. Οι συμβουλές μας θα σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε έναν χώρο που θα είναι τόσο λειτουργικός όσο και αισθητικά ευχάριστος για τα επόμενα χρόνια.

DO: Σκεφτείτε πώς θα χρησιμοποιήσετε το χώρο

Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται για μια αναδιαμόρφωση κουζίνας, έχουν στο μυαλό τους ένα παρόμοιο τελικό προϊόν: επαγγελματικές συσκευές από ανοξείδωτο χάλυβα, πάγκους από γρανίτη και ένα τεράστιο νησί. Παρόλο που σίγουρα δεν υπάρχει τίποτα λάθος με αυτό το όραμα, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν είναι η μόνη σας επιλογή. Αντί να πληροίτε το status quo, σκεφτείτε πώς η οικογένειά σας θα χρησιμοποιήσει πραγματικά την κουζίνα.

Ίσως τα παιδιά σας να κάνουν την εργασία τους εκεί και θα θέλατε να συμπεριληφθεί ένα γραφείο στο σχέδιο; Ίσως διασκεδάζετε συχνά και χρειάζεστε ένα μεγάλο τραπέζι για να φιλοξενήσετε τους επισκέπτες; Όποιες και αν είναι οι προσωπικές σας ανάγκες, βεβαιωθείτε ότι αποτελούν μέρος του σχεδίου σας.

ΜΗΝ: Παραβλέψτε τον προϋπολογισμό σας

Αυτό ισχύει για όλα τα έργα αναδιαμόρφωσης, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις κουζίνες. Η μέση αναδιαμόρφωση κοστίζει χιλιάδες, οπότε πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ξοδεύετε τα χρήματά σας με σύνεση. Καθώς σχεδιάζετε τον ιδανικό χώρο σας, δημιουργήστε δύο λίστες – μια λίστα που πρέπει να έχετε και μια λίστα επιθυμιών. Στη συνέχεια, αποτιμήστε κάθε ένα από τα έργα που θέλετε και συγκρίνετέ τα με τον προϋπολογισμό σας. Οι λίστες θα σας δώσουν μια σαφέστερη ιδέα για το πού να επενδύσετε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων σας και πού να δοκιμάσετε και να εξοικονομήσετε χρήματα.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να κάνετε την αναδιαμόρφωση σας πιο προσιτή. Εξετάστε το ενδεχόμενο να αντικαταστήσετε τα ερμάρια αντί να τα αντικαταστήσετε πλήρως ή να αγοράσετε το πακέτο συσκευών σας από προμηθευτή χονδρικής. Εάν εργάζεστε με έναν πραγματικά περιορισμένο προϋπολογισμό, η απλή αντικατάσταση τραβηγμάτων συρταριών και φωτιστικών είναι αρκετή για να δώσει στο δωμάτιο μια νέα εμφάνιση.

DO: Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στη διάταξη

Η διάταξη είναι ένα κρίσιμο στοιχείο της αναδιαμόρφωσης της κουζίνας, αλλά είναι ένα από τα πιο παραβλέπεται. Δεν θα έχει σημασία πόσο ωραίο είναι το νέο σας ψυγείο αν δεν μπορείτε να το ανοίξετε πλήρως, επειδή ο πάγκος σας εμποδίζει. Για να διασφαλίσετε ότι ο νέος σας χώρος λειτουργεί όπως θα έπρεπε, προσλάβετε έναν εργολάβο που θα σας βοηθήσει να σχεδιάσετε μια λειτουργική διάταξη.

Ωστόσο, εάν πηγαίνετε στη διαδρομή DIY – ή ακόμα κι αν χρειάζεστε λίγη διαβεβαίωση – σας συνιστούμε να κάνετε προεπισκόπηση της διάταξης πριν πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αγορά. Για να το κάνετε αυτό, συλλέξτε τις μετρήσεις όλων των στοιχείων σχεδίασης που ελπίζετε να συμπεριλάβετε στο χώρο. Στη συνέχεια, ορίστε ένα αντίστοιχο μήκος συμβολοσειράς για να δώσετε στον εαυτό σας μια ιδέα για το πόσο χώρο θα καταλάβει κάθε στοιχείο. Καθώς σκέφτεστε πώς θα ταιριάζει κάθε κομμάτι, φροντίστε να συμπεριλάβετε επιπλέον χώρο για πεζοδρόμια.

ΜΗΝ: Ξεχάστε τον αποθηκευτικό χώρο

Οι κουζίνες είναι συχνά ένας από τους πιο γεμάτους χώρους σε ένα σπίτι. Μεταξύ εξοπλισμού μαγειρέματος και αποθήκευσης τροφίμων, οι ιδιοκτήτες σπιτιού συχνά διαπιστώνουν ότι δεν έχουν αρκετό χώρο για να αποθηκεύσουν ό, τι χρειάζονται. Εάν πρόκειται να ξοδέψετε τα χρήματα σε μια αναδιαμόρφωση, βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει επιλογές αποθήκευσης που είναι λειτουργικές και κομψές.

Κατά την εκτέλεση αυτής της εργασίας, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αποθέσετε το τρέχον απόθεμά σας. Να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας σχετικά με τα αντικείμενα που θέλετε στο χέρι και τα οποία χρησιμοποιούνται μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. Στη συνέχεια, εξετάστε τις επιλογές για τον τρόπο αποθήκευσης αυτών των αντικειμένων όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε να συμπεριλάβετε ένα ντουλάπι για γλάστρες και τηγάνια δίπλα στη σόμπα ή να συμπεριλάβετε ένα ντουλάπι που θα επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση σε σνακ μετά το σχολείο.

Κοινοποίηση σε:
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Call Now Button