Κοινοποίηση σε:
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Rate this post

Τα βήματα για την δημιουργία δικού σου κήπου

Βήμα 1: Αξιολόγηση του φωτός και του σημείου

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι υπάρχει ιδανικά μεταξύ έξι και οκτώ ωρών ηλιακού φωτός – ειδικά για πράγματα όπως ντομάτες και πιπεριές. Εξετάζουμε την ποσότητα του ηλιακού φωτός για να προσδιορίσουμε τι μπορεί να αναπτυχθεί. Στη συνέχεια, φυσικά, εξετάζουμε τον χώρο που έχετε – υπάρχουν τρόποι ανάπτυξης οριζόντια και κάθετα για μεγιστοποίηση του χώρου, ειδικά εάν έχετε μια μικρή έκταση για τον κήπο σας.

Βήμα 2: Γνωρίζοντας πότε να φυτέψετε

υπάρχουν στην πραγματικότητα δύο εποχές φύτευσης – η ζεστή εποχή και η δροσερή περίοδος – και αυτό υπαγορεύει τι μπορείτε να φυτέψετε με επιτυχία.

Βήμα 3: Αποφασίζοντας τι να φυτέψετε

Μερικά πράγματα που μπορείτε να μεγαλώσετε με σπόρους και άλλα με λαχανικά ξεκινά. Για τη φύτευση σπόρων, μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα μπορούσατε να καλλιεργείτε καλλιέργειες ζεστής περιόδου όπως φυλλώδη χόρτα – αυτά είναι όλα τα χόρτα σαλάτας σας όπως ρόκα – καθώς και βασιλικός, κόλιαντρο, ραπανάκια και καρότα, τα οποία θα αρχίσουν να αποδίδονται σε περίπου 30 ημέρες. Με εκκινήσεις λαχανικών (το οποίο θα αγοράζατε από ένα βρεφικό σταθμό έτοιμο να το βάζετε στο έδαφος), θα πήγατε με βαριά χτενίσματα όπως ντομάτες, καλοκαιρινές σκουός, χόρτα της Ασίας και ακόμη και πιπεριές shishito. Αυτά σας δίνουν μια πραγματικά μεγάλη απόδοση της επένδυσής σας και μεγαλώνουν γρήγορα, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να συγκομίζετε όλο το καλοκαίρι.

Κοινοποίηση σε:
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Call Now Button