θερμοπροσοψη ΑΘΗΝΑ

γυψοσανιδες τιμες

θερμοπροσοψη σε πολυ οικονομικες τιμες

ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ: 6942874171

info@anakainisis-spitiou.gr

θερμοπροσοψη τιμεσ

Πόσο μπορεί να στοιχίσει μία θερμοπρόσοψη ;

Θερμοπρόσοψη από 150€
και διαμορφώνεται ανάλογα την εργασία

 

θερμοπροσοψη τιμη τετραγωνικου

 

Θερμοπρόσοψη από 25€/m2
και διαμορφώνεται ανάλογα την εργασία

Our works

Μερικά έργα μας – θερμοπρόσοψη

Γιατί είμαστε η καλύτερη επιλογή για την θερμοπρόσοψη του σπιτιού σας;

1. Υψηλές γνώσεις για την θερμοπρόσοψη του κτιρίου (τοίχοι & εξωτερικοί χώροι).
2. Θερμοπρόσοψη με τους πιο ευέλικτους τρόπους πληρωμής.
3. Πολλές επιλογές μονωτικών συστημάτων.
4. Προσφέρουμε ανθεκτικές θερμοπροσόψεις σε χαμηλή τιμή.
5. Μας εμπιστεύονται πολιτικοί μηχανικοί, επώνυμες εταιρείες, δημόσιοι οργανισμοί και ιδιώτες.
6. Επενδύουμε συνεχώς σε νέες τεχνολογίες για συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης
7. Χρησιμοποιούμε τις πιο σύγχρονες μεθόδους και υλικά θερμοπροσόψεων.
8. Γνωρίζουμε ότι η θερμοπρόσοψη είναι ένα από τα πιο σύνθετα έργα και έχει τους πιο απαιτητικούς πελάτες.
9.  Τοποθετούμε θερμοπροσόψεις με πολυετή γραπτή εγγύηση.
10. Αναλαμβάνουμε όλες τις προεργασίες.
11. Μας χαρακτηρίζει η συνέπεια και ο επαγγελματισμός.

Συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με την θερμοπρόσοψη 

Εξωτερική θερμοπρόσοψη 

Αεριζόμενη πρόσοψη:

πρόκειται για ένα σύστημα που στερεώνει ένα στρώμα μόνωσης στον εξωτερικό τοίχο και μια μεταλλική κατασκευή που στηρίζει ένα προστατευτικό φύλλο που χωρίζεται από τη μόνωση με έναν θάλαμο μέσω του οποίου ο αέρας κυκλοφορεί μέσω μεταφοράς. Τα κύρια πλεονεκτήματα αυτού του συστήματος είναι ότι μειώνει τις θερμογέφυρες, προστατεύει την πρόσοψη από τον άνεμο, τη βροχή και τη ρύπανση και εξαλείφει τα προβλήματα συμπύκνωσης και υγρασίας.

ETICS (External Thermal Insulation Composite System):

Πρόκειται για ένα σύστημα που έχει σχεδιαστεί για εγκατάσταση στο εξωτερικό της πρόσοψης και αποτελείται από πολλά στρώματα. Η κύρια στρώση είναι αυτή που ενσωματώνει τα μονωτικά πάνελ, αλλά προστίθενται άλλες στρώσεις για καλύτερη στερέωση και στεγανοποίηση. Μπορεί να στερεωθεί είτε αυτοκόλλητα είτε μηχανικά. Μπορεί να τοποθετηθεί σε διαφορετικά πάχη, ανάλογα με τις ανάγκες μόνωσης.

Ψεκασμός αφρού πολυουρεθάνης:

Αυτή η προσωρινή λύση χρησιμοποιείται σε προσόψεις που είναι εκτεθειμένες μετά την κατεδάφιση παρακείμενου κτιρίου. Αυτός ο τύπος πρόσοψης έχει σοβαρά προβλήματα στεγανοποίησης και θερμομόνωσης, οπότε μέχρι να ανεγερθεί το νέο κτίριο ψεκάζεται αφρός πολυουρεθάνης και στη συνέχεια εφαρμόζεται μια στρώση εξωτερικής βαφής ή ελαστομερούς πολυουρεθάνης.

Εσωτερική θερμοπρόσοψη

Έγχυση θαλάμου:

Αυτό το σύστημα είναι μια εναλλακτική λύση όταν δεν είναι επιθυμητό να αλλοιωθεί η εμφάνιση της εξωτερικής πρόσοψης του κτιρίου. Αποτελείται από έγχυση αφρού πολυουρεθάνης, ορυκτοβάμβακα ή κυτταρίνης ως μόνωση μέσα στον αεροθάλαμο των τοίχων. Αν και είναι μια οικονομική λύση, έχει το μειονέκτημα ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ομοιομορφία της μόνωσης.

Στον εσωτερικό τοίχο:

Η ανακαίνιση πραγματοποιείται από το εσωτερικό του κτιρίου αντί στην πρόσοψη. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιείται επένδυση τοίχου από διογκωμένη πολυουρεθάνη ή ορυκτοβάμβακα και η επένδυση είναι συνήθως από γυψοσανίδα, ώστε οι τοίχοι να αυξάνουν το πάχος τους κατά 5 cm περίπου.

Ποια είναι τα καλύτερα θερμομονωτικά υλικά;

Ορυκτοβάμβακας:

Τόσο ο γυαλί όσο και ο πετροβάμβακας κατασκευάζονται από ορυκτά, πυριτική άμμο για ίνες υάλου και βασαλτικά πετρώματα για πετροβάμβακα. Είναι τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα υλικά για θερμομόνωση κτιρίων και μοιράζονται πολλές ιδιότητες: είναι βιώσιμα, ευέλικτα και η αντοχή τους μπορεί να ξεπεράσει τα 50 χρόνια.

Φυσικός φελλός:

Ως υλικό με χαμηλό πορώδες, ο φελλός χρησιμοποιείται ευρέως στον κόσμο των κατασκευών ως θερμομονωτικό, ακουστικό και δονητικό μονωτικό. Επιπλέον, η παραγωγή του είναι απολύτως βιώσιμη.

Πολυουρεθάνη:

Πρόκειται για ένα μονωτικό υλικό που μπορεί να εφαρμοστεί με προβολή ή έγχυση. Ως αφρός, είναι ένα πολύ ελαφρύ και ελαφρύ υλικό. Εκτός από τις εξαιρετικές θερμομονωτικές και ηχομονωτικές της ιδιότητες, η πολυουρεθάνη είναι εύκολη στον χειρισμό και την εγκατάσταση και μπορεί να εφαρμοστεί σε περιοχές με πολύπλοκες γεωμετρίες.

Διογκωμένη πολυστερίνη (EPS):

Η διογκωμένη πολυστερίνη είναι ένα συνθετικό υλικό που χρησιμοποιείται ευρέως στις κατασκευές ως θερμομονωτικό σε προσόψεις, τοίχους, στέγες και δάπεδα. Ξεχωρίζει ιδιαίτερα για τη στεγανωτική του ικανότητα.

Εξηλασμένη πολυστερίνη (XPS):

Πολύ παρόμοια με τη διογκωμένη πολυστερίνη, αλλά με μεγαλύτερη αντοχή στην υγρασία, το βάρος και την παραμόρφωση. Η εξηλασμένη πολυστερίνη είναι κατάλληλη για προσόψεις και στέγες.

Κυτταρίνη:

Κατασκευασμένη από ανακυκλωμένο χαρτί, η κυτταρίνη είναι το πιο φιλικό προς το περιβάλλον μονωτικό υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Όχι μόνο προσφέρει πολύ καλή θερμική και ακουστική απόδοση, αλλά έχει και επιβραδυντικές, εντομοκτόνες και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Οι ίνες κυτταρίνης είναι ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα υλικά στις τεχνικές εμφύσησης.

Πάχος θερμομόνωσης

Εξαρτάται από τον επενδυτή πόση εξοικονόμηση ενέργειας θέλει να πετύχει με τη μόνωση και τι είδους άνεση διαβίωσης θέλει. Από πλευράς κόστους, η επιλογή παχύτερης μόνωσης αντιπροσωπεύει ένα μικρότερο μέρος του κόστους εγκατάστασης ενός συστήματος θερμομόνωσης, καθώς το κόστος εγκατάστασης της σκαλωσιάς, της στρώσης φινιρίσματος και όλων των άλλων έργων και υλικών αντιπροσωπεύει περίπου το ίδιο κόστος από το πάχος μονωτικών πλακών. Δεν πρέπει να υπερβάλλουμε με τον πάγο, καθώς το αποτέλεσμα θερμομόνωσης δεν είναι ευθέως ανάλογο με το κόστος της εγκατεστημένης μόνωσης. Εκτός από τον τύπο της μόνωσης, ο υπολογισμός του βέλτιστου πάχους μόνωσης επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες, όπως το μέγεθος του κτιρίου, το είδος της θέρμανσης και το κλίμα της περιοχής στην οποία βρίσκεται το κτίριο.Για τα περισσότερα κτίρια, το βέλτιστο πάχος μόνωσης και τελικής στρώσης είναι μεταξύ 20 και 25 cm. Αυτό αντιπροσωπεύει μια κατάλληλη αναλογία μεταξύ της επιτυγχανόμενης μόνωσης και της τιμής της πρόσοψης και μακροπρόθεσμα επιτρέπει επίσης μια αρκετά υψηλή εξοικονόμηση ενέργειας. Η επένδυση για την τοποθέτηση θερμομόνωσης αποσβένεται έτσι σε περίπου 4 χρόνια

Τύποι μονωτικών υλικών

Τα μονωμένα πάνελ από διογκοπολυστερίνη (περίπου το 80% όλων των μονωμένων προσόψεων) Βασικές συχνότητες για προσόψεις επαφής, ακολουθούμενα από μονωτικά πάνελ ή ελάσματα από ορυκτοβάμβακα, κυρίως λόγω των ιδιαιτεροτήτων του κτιρίου.

Το EPS σχηματίζεται κατά τη διαδικασία θέρμανσης κόκκων φελιζόλ, με αποτέλεσμα να τεντώνουν και να περιβάλλουν τον αέρα με τον οποίο διαποτίζουν το υλικό. Σχηματίζονται φυσαλίδες γεμάτες αέρα που περιβάλλονται από πολυστυρένιο. Το υλικό που παράγεται με αυτόν τον τρόπο είναι πολύ ελαφρύ και έχει πολύ χαμηλή θερμική αγωγιμότητα. Με αυτή τη διαδικασία σχηματίζεται το πιο κοινό λευκό φελιζόλ . Οι κατασκευαστές μονώσεων φελιζόλ έχουν αναπτύξει EPS με προσθήκες και βελτιώσεις διεργασιών με ακόμη χαμηλότερη θερμική αγωγιμότητα, χαμηλότερη απορρόφηση νερού και υψηλότερη μηχανική αντοχή και σταθερότητα διαστάσεων. Εκτός από το λευκό φελιζόλ, γνωρίζουμε και το φελιζόλ γραφίτη(μαύρο ή γκρι), στο οποίο τα ενσωματωμένα σωματίδια γραφίτη αντανακλούν τη θερμότητα και έτσι μειώνουν τη θερμική αγωγιμότητα κατά περίπου 20-25% σε σύγκριση με το λευκό φελιζόλ. Με απλά λόγια, για θερμική αγωγιμότητα αρκεί μια πλάκα από φελιζόλ γραφίτη πάχους 13 cm, ενώ η χρήση της λευκής απαιτείται πάχος πλάκας 18 cm. Η συμπύκνωση υγρασίας στο εσωτερικό τοίχωμα του τοίχου μειώνεται επίσης και λόγω της υψηλότερης πυκνότητας είναι πιο σταθερή, με ελάχιστη απορρόφηση νερού.

Το Stirodur (XPS) έχει πιο κλειστή δομή σε σύγκριση με το EPS, επομένως έχει σημαντικά υψηλότερη αντοχή σε θλίψη και είναι πιο σταθερή διαστάσεων. Λόγω της χαμηλής του απορρόφησης νερού και των ιδιοτήτων που αναφέρθηκαν προηγουμένως, είναι κατάλληλο για ένωση θεμελίωσης, στεγανοποίηση περαπέτ και ένωση δαπέδου. Διαφέρει επίσης από άλλες μονωτικές πλάκες στο χρώμα, το οποίο είναι συνήθως πράσινο, μπλε, ροζ και παρόμοιους τόνους.

Σύγκκριση ιδιοτήτων μόνωσης από διογκωμένη πολυστερίνη (EPS) και ορυκτοβάμβακα (MW)

Η θερμική αγωγιμότητα των πανελλαδικών EPS και MW είναι αρκετά συγκρίσιμη, αλλά διαφέρουν σε άλλες, όπως η ευφλεκτότητα, η ηχομόνωση, η διαπερατότητα των ατμών και, η τελευταία αλλά όχι λιγότερο σημαντική, η προσιτή τιμή.

 

Χρήση σύνθετου πάνελ σε αεριζόμενες προσόψεις

Σαφώς, οι σύνθετες προσόψεις πάνελ έχουν γίνει τάση τα τελευταία χρόνια. Η επιλογή αυτού του υλικού ως επένδυση για αεριζόμενες προσόψεις είναι ιδανική λόγω της υψηλής αντοχής, της δομικής ελαφρότητας, της εύκολης εγκατάστασης, του μεγάλου αριθμού δυνατοτήτων σχεδιασμού και, επιπλέον, είναι ένα από τα πιο βιώσιμα υλικά για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα.

 

Αξίζει πραγματικά τον κόπο οι ιδιοκτήτες κατοικιών και διαμερισμάτων να μονώνουν την περιουσία τους;

Η θερμοπροσοψη των σπιτιών αξίζει ιδιαίτερα αν αυτό γίνει μαζί με την ανακαίνιση της πρόσοψης ή της στέγης που οι ιδιοκτήτες είχαν ήδη προγραμματίσει να κάνουν ούτως ή άλλως.

Αυτό που κάνουμε είναι ότι εάν το εξωτερικό του κτιρίου πρόκειται να ανακαινιστεί σε κάθε περίπτωση, είναι σίγουρα λογικό να βελτιώσουμε την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου, για παράδειγμα με την προσθήκη πρόσθετων στρωμάτων μόνωσης. Η πρόσθετη μόνωση μειώνει τις απώλειες θέρμανσης και έτσι ενισχύει σημαντικά το επίπεδο άνεσης στο κτίριο. Η μόνωση του κελύφους του κτιρίου έχει τη μεγαλύτερη επίδραση στο κόστος εάν συνδυάζεται με αποδοτική και έξυπνη οικιακή τεχνολογία (θέρμανση, εξαερισμός, έλεγχος). Σε πολλές περιπτώσεις, η χρήση ανανεώσιμων πηγών θερμότητας δεν κοστίζει πολύ και το κλίμα αντλεί ένα πρόσθετο όφελος από αυτό.

Γιατί η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του κτιριακού αποθέματος επηρεάζει την επιτυχία της ενεργειακής μετάβασης;

Η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων αποτελεί σημαντικό στοιχείο των προσπαθειών για την επίτευξη των φιλόδοξων ενεργειακών και κλιματικών στόχων της γερμανικής κυβέρνησης. Εξάλλου, περίπου το 35% της ενέργειας καταναλώνεται από κτίρια στη Γερμανία – για θέρμανση, ζεστό νερό, εξαερισμό, ψύξη και φωτισμό. Η μόνωση των κτιρίων συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, στην εξοικονόμηση κόστους θέρμανσης και στη μείωση της χρήσης πεπερασμένων ορυκτών καυσίμων. Σε πολλές περιπτώσεις, ένα καλά μονωμένο κέλυφος κτιρίου αποτελεί προϋπόθεση για μια οικονομικά βιώσιμη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Συνολικά, η μετάβαση στη θέρμανση στον τομέα των κτιρίων, η οποία απαιτείται για μια συνολική ενεργειακή μετάβαση, μπορεί να επιτύχει μόνο εάν βελτιωθεί σημαντικά η ενεργειακή απόδοση των κτιρίων.

Η κατασκευή των μονωτικών υλικών καταναλώνει περισσότερη ενέργεια από αυτή που εξοικονομεί η ίδια η μόνωση;

Η υπόθεση ότι τα μονωτικά υλικά δεν αποδίδουν σε ενέργεια κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους είναι εσφαλμένη. Τα μονωτικά υλικά μπορούν γενικά να ανακτήσουν την ενέργεια που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή και τη διάθεσή τους μέσω της εξοικονόμησης ενέργειας μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα – συχνά εντός ενός έτους. Πολύ λίγα άλλα κατασκευαστικά στοιχεία ή υλικά μπορούν να το πετύχουν αυτό.

ΘΕΛΕΤΕ ΦΘΗΝΗ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ? ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!

ΘΕΛΕΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΒΑΨΙΜΟ ΣΠΙΤΙΟΥ? ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!

γυψοσανιδεσ τιμεσ

Γυψοσανίδες Οροφής
Βρες Εύκολα & Οικονομικά Μάστορες για Γυψοσανίδες Οροφής
Τοποθέτηση Γυψοσανίδας
Βρες Εύκολα & Οικονομικά Μάστορες για Τοποθέτηση Γυψοσανίδας
Ψευδοροφές Κατασκευή
Βρες Εύκολα & Οικονομικά Μάστορες για Κατασκευή Ψευδοροφών
Ψευδοροφές Σαλονιού
Βρες Εύκολα & Οικονομικά Μάστορες για Ψευδοροφές Σαλονιού & Μπάνιου

γυψοσανιδεσ τιμεσ  

Τιμολόγηση χωρίσματος γυψοσανίδας εσωτερικού χώρου 24 €/τ.μ.(για πάνω από 25m²)

Call Now Button